Verksamhetsberättelse 2016 Stånga Bowlinghall

Bowlinghallen hade under året 2 anställda. Mats Rundby och Stefan Hansson på heltid, vi har även hjälp av Mikael Johansson som är anställd av Stånga IF.

Det fins 2 klubbar som har Stånga Bowlinghall som hemmahall, Stånga IF och BK Austre. Vi har även 14 lag som spelar halliga och 6 olika pensionärsgrupper. Vi har omkring 180 kunder som spelar någorlunda regelbundet, varav ungefär hälften är pensionärer.

Glädjande är att det är ett uppsving på ungdomsbowlingen, det är ett 30-tal ungdomar som drillas huvudsakligen av Jimmy Larsson. Vi hade även ett ungdomsläger veckan efter midsommar med Peppe Engström som tränare.

Nybörjarträning med Mikael Johansson som tränare har vi på onsdagar 17:00.

Vi har öppet hela året utom ca 7 veckor på sommaren då vi har stängt för underhåll av kägelresningsmaskinerna och semester.

GT-klotet är ett populärt arrangemang som arrangeras i samarbete med bowlinghallen i Visby och Gotlands Tidningar med runt 170 deltagare varav över hälften spelar i Stånga. ”Stånga Cup” är en tävling som spelas i mellandagarna och är den tävling som har högst status bland elitbowlarna på Gotland. Övriga populära tävlingar är ”Måndagsklubben” som spelas en gång i månaden, ”Julklappen”, ”Luciabowling”, ”Påskbowling” och ”Pensionärsmästerskap”.

Mats Rundby, Stånga Bowlinghall